BB200102PA020

Årets första webbinarium - om kosttillskott

I webbinariet den 8 februari får du ta del av ett dopingfall som orsakats av okunskap. Vi belyser fallet från tre olika håll. Från idrottarens, dietistens samt juristens som berättar om ärendets gång och juridiken bakom.

Sidan publicerades: Sidan uppdaterades:

Hör när basketspelaren Erik Flood berättar om när han testade positivt för Metylhexanamin som fanns odeklarerat i hans kosttillskott. Vad var det som hände? Och varför är detta ett ärende som är intressant för framtiden?

Christine Helle, VD på Antidoping Sverige och legitimerad dietist, inleder med att berätta om hur riskerna med kosttillskott ser ut idag och varför vissa kosttillskott är en ren chansning för idrottare.  

Jessica Wissman, avdelningschef på Juridik och resultathantering vid Antidoping Sverige, redogör för detta specifika ärende där WADA (Världsantidopingbyrån) överklagade Antidoping Sveriges beslut till Idrottens Skiljedomstol, CAS, och yrkade på en betydligt längre avstängningstid. Beslutet i CAS kan få konsekvenser för Antidoping Sveriges framtida bedömning av liknande ärenden.

Erik Flood, basketspelare i Köping Stars, svarar sedan på frågor om varför det blev som det blev, hur han upplevde processen samt varför han tycker ämnet är viktigt att belysa så inte andra idrottare hamnar i samma situation.

Webbinariet startar klockan 11.00 den 8 februari.