Utbildning

Sidan uppdaterades:

Utbildning är en avgörande del i det förebyggande antidopingarbetet och det finns flera utbildningskoncept för idrottsföreningar, idrottsutövare, ledare och stödpersonal.

Utbildning bör ske i alla led inom idrotten. I specialidrottsförbundens antidopingprogram ska det framgå hur utbildning i antidoping ska genomföras, till exempel i förbundets föreningar och landslagsverksamhet. 

Ren vinnare
Ren vinnare är en e-utbildning riktad till idrottsutövare, ledare och andra stödpersoner.

Vaccinera klubben
Vaccinera klubben mot doping är ett utbildningsupplägg där föreningen tar fram en antidopingplan med förebyggande åtgärder och en beredskap för att kunna möta akuta situationer som dopingfall eller misstankar om doping.

Antidopingsnack
Antidopingsnack är en handledning för tränare och ledare att stödja sig mot när man ska prata antidoping med sina aktiva. 

Våra filmade föreläsningar
Det finns just nu tolv kortare filmade föreläsningar, där våra experter beskriver antidopingverksamhetens olika områden. Det finns också en tillhörande handledning för ledare. Med fördel kan den användas av tränare/lärare på RIG och NIU. 

Boka föreläsare (för SF och RIG/NIU)
Antidoping Sverige har avtal med 16 föreläsare, som specialidrottsförbunden kan boka till landslagssamlingar och läger. Nu kan även RIG och NIU boka föreläsning. 

Sociala medier
Genom att följa Antidoping Sverige på Facebook och Instagram, kan föreningar och specialidrottsförbund enkelt dela våra inlägg med deras följare och på så vis nå ut ännu bredare till idrotts-Sverige. 

Nyhetsbrev
Genom att prenumerera på Antidoping Sveriges nyhetsbrev, kan föreningar och specialidrottsförbund enkelt hålla sig uppdaterade och dela viktiga nyheter med sina medlemmar.