Jobba hos oss

Sidan uppdaterades:

Vi söker en handläggare till Antidoping Sveriges avdelningar för dopingkontroll och juridik – visstidsanställning till och med 31 december 2024

Antidoping Sverige är Sveriges nationella antidopingorganisation (NADO) på uppdrag av regeringen. Vi har ansvar för det operativa antidopingarbetet inom svensk idrott med syftet att tillförsäkra alla idrottsutövares självklara rätt att delta och tävla i en idrott fri från doping. Antidoping Sveriges kansli har i nuläget en personalstyrka på 20 anställda med hög kompetens inom alla fält relevanta för antidopingarbetet och har sitt kontor i Stockholm.

Vi rekryterar nu till våra avdelningar för dopingkontroll samt juridik och utredning. Tjänsten är en visstidsanställning på 100 %, till och med 31 december 2024. Har du goda datakunskaper, är noggrann och har intresse för antidopingarbete? Det här är kanske rollen för dig!

Arbetsbeskrivning

Vi behöver tillfällig förstärkning inom två verksamhetsområden med anledning av att kollegor går på föräldraledighet. Du kommer därför jobba med uppgifter inom våra avdelningar för dopingkontroll respektive juridik och utredning.

Som handläggare i avdelningen för dopingkontroll får du ansvar för planering och koordinering av dopingkontroller i tilldelade idrotter. Det ingår också administrativa arbetsuppgifter relaterat till detta.

Som handläggare i avdelningen för juridik och utredning kommer du primärt att utföra administrativa arbetsuppgifter relaterat till dopingärenden. Du kommer även att ansvara för att hantera elitidrottares avvikelser i deras vistelserapportering. Vistelserapporteringssystemet används för att lokalisera elitidrottare för att genomföra dopingkontroller.

Allt arbete sker i nära samarbete med dina kollegor i avdelningen för dopingkontroll respektive avdelningen för juridik och utredning.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi tror att du har en akademisk utbildning inom idrott på kandidatnivå eller motsvarande. Alternativt studerar du fortfarande och ser en möjlighet att under din utbildning få arbetslivserfarenhet hos oss. Mycket god språkkunskap i såväl svenska och engelska samt goda datakunskaper ser vi som en förutsättning för rollen.

Du behöver vara strukturerad och förstå vikten av sekretess, då vi arbetar med känsliga uppgifter. Du som person är pålitlig, lojal och har hög integritet i ditt arbete hos oss.

Fakta om tjänsten och ansökan

Tjänsten är en visstidsanställning på 100 %, till och med 31 december 2024. Start önskas så snabbt som möjligt men sker efter överenskommelse.

Antidoping Sverige har sitt kansli i moderna lokaler i Trikåfabriken, Hammarby sjöstad, Stockholm. Vi vet att en jämställd och inkluderande arbetsplats med ett brett spektrum av erfarenheter och perspektiv bidrar till verksamhetens utveckling. Vi strävar efter att spegla hela samhället och vill därför se en stor bredd av sökande. 

Välkommen att skicka in din ansökan till jobb@antidoping.se. Sista ansökningsdatum är den 8 oktober.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jenny Schulze, avdelningschef för dopingkontroller, mejl jenny.schulze@antidoping.se och telefon 08-586 260 27 och Jessica Wissman, avdelningschef för juridik och utredning, mejl jessica.wissman@antidoping.se och telefon 08-586 260 28.