Ren vinnare

Sidan uppdaterades:

E-utbildningen Ren vinnare tar upp det mest grundläggande inom antidoping. Den tar 30 min att genomföra och riktar sig särskilt till idrottsutövare, men också till tränare och annan stödpersonal.

Var och en inom idrotten har ett eget ansvar att både känna till och följa gällande dopingregler. Genom att göra Ren vinnare tar man sitt ansvar och lär sig vad som gäller. Rekommenderad ålder för att göra utbildningen är från 15 år.

Så funkar det

Sju korta moduler lär dig det allra viktigaste inom antidoping. Varje modul är 3–4 minuter lång och består av videoklipp, övningar och fakta.

Modulerna går igenom följande områden:

1.    Dopingkontroller
2.    Dopinglistan
3.    Dopingförseelser
4.    Hälsokonsekvenser
5.    Kosttillskott
6.    Medicinsk dispens
7.    Vistelserapportering

Du behöver inte slutföra samtliga moduler på en gång, då programmet sparar dina framsteg. Efter varje modul får du ett mejl med en sammanfattning och när du har slutfört alla moduler får du ett diplom för genomförd kurs via mejl. 

Repetitionsmodul - för dig som genomfört Ren vinnare

För dig som genomfört Ren vinnare, finns möjlighet att stämma av dina kunskaper genom ett kunskapstest. Du loggar in och svarar på 21 frågor. För att få godkänt måste du svara rätt på minst 19 av dem. Frågorna slumpas fram och testet går att göra hur många gånger du vill. Ett tips till specialidrottsförbund och idrottsföreningar är att uppmana sina utövare att göra kunskapstestet varje år. 

Gör utbildningen på renvinnare.se

Puff att ladda ner

Här finns en bild som du kan ladda ner och använda som puff på din egen idrottsförenings hemsida för att marknadsföra Ren vinnare.