Covid 19

Idrottsutövares hälsa främsta prioritet i antidopingarbetet

I denna extraordinära tid med samhällsåtgärder för att minska smittspridning är hänsynen till idrottsutövarnas hälsa Svensk Antidopings främsta prioritet.

Sidan publicerades: Sidan uppdaterades:

Vi fortsätter arbetet inom alla verksamhetsområden men vidtar nödvändiga åtgärder för att säkerställa hälsan till idrottsutövarna och funktionärerna. 

- Svensk Antidoping följer myndigheters beslut och rekommendationer och har utifrån dessa upprättat en särskild plan för att säkerställa att ett så effektivt antidopingarbete som möjligt kan fortsätta. Vi följer hela tiden utvecklingen och kan behöva förändra och ta nya beslut framöver, säger Åke Andrén-Sandberg, ordförande Dopingkommissionen.

Svensk Antidoping har kontakt med internationella antidopingorganisationer för att diskutera hur alla kan bidra till ett bästa möjligt antidopingarbete under denna period. Vi följer nära hur idrotten i Sverige påverkas av den situation vi befinner oss i för att hela tiden anpassa vår verksamhet därefter. Samtidigt med detta pressmeddelande informeras alla utövare som finns i Svensk Antidopings kontrollpool och informationen publiceras på vår hemsida antidoping.se så att hela idrottsrörelsen har tillgång till detta.

- Vilka förändringar vi gör i kontrollverksamheten kan jag inte berätta i nuläget då denna del av antidopingarbetet är konfidentiell för att kunna utföras oförutsägbart och på bästa sätt, säger Christine Helle.

Pressmeddelandet publicerades i TT den 18 mars 2020