Hero Karusell VK Friskis & Svettis

Vaccinera klubben mot doping

Antidoping Sverige erbjuder ett webbaserat utbildningskoncept för idrottsföreningar, med eller utan gymverksamhet. Ta ansvar, introducera och förmedla antidopingkunskap till era föreningsmedlemmar. Snart har 5000 vaccinationer gjorts bland Sveriges idrottsklubbar.

Se till att din föreningen också gör det!

Vaccinera klubben mot doping är ett upplägg för idrottsföreningar att göra en egen strategi för antidopingarbetet, både förebyggande och akut. Verktyget hjälper din klubb att ta fram en handlingsplan som förebygger doping – på bara några få timmar!

Därför ska ni vaccinera er klubb

Alla medlemmar i en idrottsförening är skyldiga att känna till och följa dopingreglerna. Därför bör klubben ha en ordning för att informera idrottsutövare och tränare om vad som gäller. Med hjälp av ”Vaccinera klubben mot doping” kan föreningen se till att ledare och idrottsutövare får grundläggande kunskaper om dopingreglerna. På så sätt undviks dopingfall eller andra brott mot dopingreglerna orsakade av okunskap.

Så här går det till

Vaccinationen genomförs i fyra steg av till exempel en förenings styrelse.

1. Gör vårt kunskapstest och testa era nuvarande antidopingkunskaper.

2. Diskutera i gruppen med hjälp av vår handledning.

3. Skapa er handlingsplan för fortsatta antidopingarbetet i klubben. 

4. Anmäl er vaccinering!

Vaccinationen är en god investering som stärker föreningens trovärdighet mot kommun, media och sponsorer och som kan användas vid marknadsföring och rekrytering av ledare och medlemmar. Att föreningen är vaccinerad är också en förutsättning för att få beställa dopingkontroller och gratis informationsmaterial. Vaccinationen gäller i tre år. 

Lycka till!

High five

Gör kunskapstestet

Datorskärm
Steg 1
Läs mer

Diskutera

Diskutera
Steg 2
Läs mer

Gör en plan

Avcheckade punkter
Steg 3
Läs mer

Anmäl vaccinationen

Pokal
Steg 4
Läs mer