Ekonomiansvarig sökes

Sidan uppdaterades:
Via rekryteringsföretaget PerformIQ söker vi dig som är ekonomiansvarig och som vill vara med och bidra till vår fortsatta utveckling, som nationell antidopingorganisation.

Som ekonomiansvarig kommer du att vara vår centrala del i vår ekonomifunktion. Uppgifterna kommer vara både strategiska och långsiktiga samtidigt som du kavlar upp ärmarna och är en nyckelspelare i det dagliga operativa arbetet.

Tillsammans med cirka 20 kollegor sitter du i fräscha lokaler i Hammarby sjöstad med flexibilitet att arbeta hemifrån.

Du är ansvarig för att ekonomifunktionen som helhet fungerar och du sätter både långsiktiga planer tillsammans med VD och ledaren för vår Administrations- och logistikenhet, samtidigt som du sköter det dagliga ekonomiska arbetet.

Du kommer till exempel att:
• Ansvara för att de komplexa delarna av ekonomiarbetet färdigställs så som månads- och årsbokslut och samarbete med revisorer.
• Sköta den löpande bokföringen, kund- och leverantörsreskontran.
• Budgetuppföljning.
• Dialog med Skatteverket, Försäkringskassan, Collectum och Fora.
• Göra löner för ca 20 anställda samt betala ut arvoden till ca 70 dopingkontrollfunktionärer och ca 15 föreläsare varje månad.

Vi är en mindre organisation där även annan administration kan förekomma.

Du erbjuds en viktig roll i ett bolag som har en samhällsviktig funktion. Som Ekonomiansvarig kommer du att få sätta din egen prägel på tjänsten och jobba väldigt självständigt. Vi har flexibla arbetstider och förmånen att några dagar i veckan få jobba hemifrån.

Personprofil

För att passa i rollen tror vi att du har jobbat med löpande bokföring och gjort årsbokslut i minst tre år, och du har en universitets/högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du kommer förmodligen från en mindre organisation där du haft en bred och central roll som ekonomiansvarig och du är van att arbeta självständigt.

Du har lätt att förmedla och förklara information på ett begripligt sätt, men förstår samtidigt vikten av sekretess då vi arbetar med känsliga uppgifter. Det är ett krav att du är pålitlig, lojal och har hög integritet i ditt arbete för Antidoping Sverige.

Övrigt

Start: Omgående, enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid och tillsvidare med inledande provanställning på sex månader
Arbetstid: Kontorstider med flex
Plats: Virkesvägen 2, Hammarby Sjöstad

PerformIQ – rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Mattias Söderberg på mattias.soderberg@performiq.se. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Sista ansökningsdag är den 25 januari.

Antidoping Sverige är Sveriges nationella antidopingorganisation (NADO) på uppdrag av regeringen. Vi har ansvar för det operativa antidopingarbetet inom svensk idrott med syftet att tillförsäkra alla idrottsutövares självklara rätt att delta och tävla i en idrott fri från doping. Antidoping Sveriges huvudkontor har i nuläget en personalstyrka på 19 anställda med hög kompetens inom alla fält relevanta för antidopingarbetet. Verksamheten leds av Antidoping Sveriges styrelse bestående av sex ledamöter med kompetens inom medicin, juridik, affärsmannaskap, antidoping och elitidrott.